Prijelaz na sadržaj

Moj zavičaj - to sam ja!

Edukativni muzejski program uključuje pedagoško-interaktivne programske aktivnosti koje uz popularizaciju baštine zavičaja naglašavaju i određene predmete iz muzejskog fundusa Gradskog muzeja Čazma pričajući tako priču o nekim prošlim vremenima, događajima i osobama. Osnovni cilj ovog programa je edukacija građana različite dobi, obrazovanja i društvenog statusa kako bi postali baštinski svjesne, savjesne i odgovorne osobe koje će u bližoj i daljoj budućnosti stvarati i oblikovati život grada dodajući već postojećima neke nove kulturne i životne vrijednosti.

Program je financiran od strane Ministarstva kulture i medija RH i Grada Čazme.

Moje selo, moj grad - upoznajmo se sad

Tekstovi MOTIVACIJE sadrže kratak kronološki pregled povijesti Čazme i svih prigradskih naselja. Tematski su podijeljeni u šest cjelina (Čazma, Dapci, Draganci, Grabovnica, Miklouš, Vrtlinska) prema djelokrugu matične i područnih škola, s obzirom na to da je ovaj dio programa primarno namijenjen prosvjetnim djelatnicima kao pomoć pri obradi tema iz zavičajne povijesti i kulture. Na tekstove se nadovezuju RADNI LISTIĆI koje je moguće pohraniti na računalo ili ispisati. U kategoriji PREDMETI moguće je pogledati muzejske predmete iz fundusa Gradskog muzeja Čazma, koji su konkretnije vezani uz određene cjeline (naselja). Svoje znanje možete provjeriti kroz IGRU u kojoj je odabrane predmete potrebno smjestiti na vremensku lentu zavičajne povijesti.

Pogodi tko sam?!

Interaktivna igra kroz koju možete provjeriti koliko dobro poznajete zaslužne pojedince, njih 10 odabranih, iz različitih razdoblja čazmanske povijesti. Pitanja su formulirana u ICH-formi, a jedan od tri ponuđena odgovora je točan. Uspješnim rješavanjem svoje ime upisujete na rang-listu, a svoje znanje u konačnici možete dodatno proširiti priloženim životopisima svih odabranih zaslužnih pojedinaca.

Pogodi tko sam
Pogodi tko sam
Pogodi tko sam